Een nieuwe ontwikkeling in Imkervereniging Mergelland.

geplaatst in: Cursus, Vereniging | 0

IMG_0830In het afgelopen bijenjaar 2014 werden de reguliere imkeravonden regelmatig bezocht door imkercursisten van de basis- en de vervolgcursus. Al gauw bleek dat deze mensen regelmatig ondergesneeuwd raakten, als ervaren imkers aan het woord waren en met elkaar in discussie gingen. Voor de cursisten ging het allemaal te snel: wat ze hoorden, was teveel en te moeilijk. Het gevolg was dat mensen wegbleven op de reguliere imkeravonden.

Daarom is er door het bestuur besloten dat er voor beginnende imkers aparte avonden zullen worden georganiseerd. Deze extra informatieavonden zijn alleen voor de imkers, die minder dan 4 jaar bezig zijn met imkeren en voor degenen die dit jaar de basiscursus volgen. Deze informatieavonden ( onder leiding van bijenteeltleraar Hub Maar) worden gehouden in het Bijenpaviljoen.

De eerste informatieavond voor beginnende imkers is op dinsdag 10 maart as. Daarna elke tweede dinsdag van de maand, met uitzondering van augustus en december. Inloop vanaf 19.30u., start 19.45 u., einde rond 22.00u. Adres: Bijenpaviljoen op Buitenplaats Vaeshartelt   Weert 9   Maastricht.

Voor de duidelijkheid: op de reguliere imkeravonden zijn álle leden, ervaren en beginnende imkers, van harte welkom. De reguliere imkeravonden worden gehouden op de derde dinsdag van de maand.