Wordt lid!

Imkeren

Waar op internet kan ik meer informatie vinden over bijen en imkeren?

Bijen Startpagina: http://bijen.startpagina.nl/
Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV): http://www.bijenhouders.nl/
Imkerpedia: http://www.imkerpedia.nl/

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor bijensteken?

Er zijn verschillende gradaties van allergieën. Bij een milde allergie kan er een pijnlijke, rode zwelling ontstaan die steeds groter wordt. Zelfs het hele been of arm kunnen gezwollen zijn. De zwelling ontstaat op de plaats rondom de steek. Deze vorm van allergie is heel vervelend, maar niet levensbedreigend. Wanneer er sprake is van een zware allergie kunnen symptomen optreden als rode ogen, een lopende neus, een plotselinge bloeddrukdaling, opzwelling van het strottenhoofd of de luchtpijp waardoor men in ademnood komt, kan gaan braken en dergelijke. Deze reactie treedt 15 tot 30 minuten op nadat men gestoken is. Indien er niet onmiddellijk ingegrepen wordt, kan er een zogenaamde anafylactische shock optreden. Het is dan van groot belang dat er direct deskundige hulp ingeroepen wordt en er een behandeling plaatsvindt.

Wat betreft de “insectensteek”, 4% of te wel bijna 650.000 mensen van de Nederlandse bevolking is allergisch voor het gif van insecten.

Ik weet niks van bijen af waar moet ik beginnen?

Wij zouden je willen aanraden om even rond te neuzen op de website en eventueel contact op te nemen met ons. Daarnaast kun je onze imkeravond bijwonen om meer informatie te ontvangen over imkeren in het algemeen of imkers die bij jou in de buurt hun ambacht vervullen.