Gezinsdag bijen in Lieteberg op 31 mei.

geplaatst in: Evenementen | 0

Onthaal- en bezoekerscentrum Lieteberg ligt midden in de prachtige natuur bij Zutendaal in hartje Belgisch Limburg. Het centrum, gelegen in een voormalige zand- en grindgroeve, is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Leden van onze vereniging volgen in de Lieteberg het theoriedeel van de imkercursussen.

Op zondag 31 mei staan de bijen centraal in de Lieteberg. Aan een 15-tal stands kom je van alles te weten over deze nuttige beestjes, o.a. het belang van bijen voor onze voedselproductie. Er zijn deze dag ook diverse workshops, bijv. het smelten van was waarvan waswafels gemaakt worden, het vlechten van bijenkorven en het proeven van verschillende honingsoorten. In het auditorium worden films vertoond en natuurlijk kun je diverse honing- en andere producten kopen.

Voor meer informatie zie onze agenda of kijk op http://www.lieteberg.be

Mocht je zelf interesse hebben op deze dag producten (zoals bijvoorbeeld honing) te verkopen, dan kun je voor 21mei contact opnemen met de Lieteberg, telefoonnummer 0032 89255060, vragen naar Peter Berx of Raymond Lambie. Voor de kraampjes hoef je geen huur te betalen.