Knutselen voor Halloween.

geplaatst in: Evenementen | 0

img_2879

Op zondag 23 oktober 2016 gaan we in het Bijenpaviljoen enge, griezelige dingen knutselen voor Halloween. Wat dacht je van een vleermuislichtje? Of  griezels om voor het raam te hangen? Ik denk dat je zelf ook goede ideeën hebt.

Waar? In het Bijenpaviljoen op Buitenplaats Vaeshartelt  Weert 9 te Maastricht.

Wanneer? Op zondag 23 oktober. Je bent welkom tussen 11.00 en 12.30u. Daarna weer van 13.30 u. tot 15.00 u. Je mag op z’n laatst om 14.30u nog starten met knutselen.

Wie? Kinderen vanaf 4 jaar. En omdat het zo gemakkelijk is, mogen papa’s, mama’s, oma’s en opa’s ook  meedoen, als ze durven………  Je zult zien: iedereen kan het!

Wat? Je krijgt spullen om alleen of met z’n tweeën te knutselen:

  • kunstraat, die van bijenwas is gemaakt. We hebben 5 verschillende kleuren: geel, rood, groen, blauw en wit. Je mag in totaal de grootte van twee vellen kiezen, bijv. één heel vel en twee halve vellen in verschillende kleuren. Of één heel vel en nog drie andere kleuren.
  • enkele stukjes kneedwas, die heel gemakkelijk te bewerken is;
  • kleefwas om dingen vast te plakken;
  • wiebeloogjes en kleine versierinkjes om op de bijenwas te plakken;

Dat kost samen € 4,50

Oh ja, als je een vleermuislichtje wilt maken, breng je dan een glazen pot mee?

Wat ook nog? Je kunt ook een kaars rollen van een heel vel kunstraat. Met lont, een opsteekbijtje en stukjes kleefwas om te versieren, kost dat €2,50.

Materiaal dat overblijft, neem je mee naar huis. De mesjes, schaartjes, uitsteekvormen en opbergbakjes zijn van de imkervereniging. Die blijven dus in het Bijenpaviljoen.

Heeeeeeel belangrijk:

  • je kunt niet pinnen, dus contant betalen alsjeblieft.
  • breng een doos of tas mee om je spullen mee naar huis te nemen.