Knutselen voor kerst groot succes.

geplaatst in: Evenementen | 0

DSC_4213-2In het Bijenpaviljoen op Buitenplaats Vaeshartelt konden kinderen, in voorbereiding op de kerst, knutselen met bijenwas.

Bijenwas is na honing het meest bekende bijenproduct. Bijenwas wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende toepassingen: voor het smeren van de houten tandwielen van een oude windmolen, voor het produceren van boenwas, op drop als glansmiddel (E901), in cosmetica zoals bijv. in dagcrème (dan noemen we het cera alba of cera flava) en in de kunst (o.a. in verf en wassen beelden). En zoals u kunt lezen, kan er ook leuk mee worden geknutseld.

Op 14 december hebben twee groepen kinderen zeer creatief gewerkt aan kaarsen, engeltjes en kerstboomhangertjes van bijenwas. Naast de bekende gele waswafels (deze worden normaal gesproken in de kast gehangen voor de bijen om verder uit te bouwen) was er ook gekleurde was, zodat er nog meer creatieve mogelijkheden waren. Met vormpjes konden diverse figuren worden uitgesneden en door de was met de hand warm te maken kon die goed worden gevormd.

De mooie producten hebben ongetwijfeld op menige tafel gestaan en een bijdrage geleverd aan de gezelligheid in deze tijd van het jaar.DSC_4218-2DSC_4224-2