Knutselen voor Moederdag.

geplaatst in: Evenementen, Vereniging | 0

Op zondag 24 april 2016 gaan we in het Bijenpaviljoen een” schilderijtje” maken voor Moederdag. Maar je gaat niet schilderen! Je gaat werken met bijenwas, die je plakt op een waswafel. Er komt een mooi houten raampje omheen, zodat je jouw kunststuk kunt ophangen. Kijk maar op de foto op www.imker-mergelland.nl.

Waar? In het Bijenpaviljoen op Buitenplaats Vaeshartelt  Weert 9 te Maastricht.

Wanneer? Op zondag 24 april. Je bent welkom tussen 11.00 tot 15.00 uur. Je mag op z’n laatst om 14.30 uur nog starten met knutselen.

Wie? Kinderen vanaf 4 jaar. En omdat het zo gemakkelijk is, mogen papa’s, mama’s, oma’s en opa’s ook  meedoen! Je zult zien: iedereen kan het! (Pssst! Mogen mama’s wel mee?)

Wat? Je krijgt spullen om alleen of met z’n tweeën te knutselen:
•    een houten raampje als lijst om jouw werkstuk;
•    kunstraat, die van bijenwas is gemaakt. We hebben 5 verschillende kleuren kunstraat: geel, rood, groen, blauw en wit. Je mag in totaal de grootte van twee vellen kiezen, bijv. één heel vel en twee halve vellen in verschillende kleuren. Of één heel vel en nog drie andere kleuren.
•    enkele stukjes kneedwas, die heel gemakkelijk te bewerken is;
•    kleefwas om dingen vast te plakken;
•    wiebeloogjes en kleine versierinkjes om op de bijenwas te plakken;
•    een opsteekbijtje;

Dat kost samen € 7,50.

Wat ook nog? Je kunt ook een kaars rollen van een heel vel kunstraat. Met lont, een opsteekbijtje en stukjes kleefwas om te versieren, kost dat € 3,00.
Materiaal dat overblijft, neem je mee naar huis. De mesjes, schaartjes, uitsteekvormen en opbergbakjes zijn van de imkervereniging. Die blijven dus in het Bijenpaviljoen.

Heeeeeeel belangrijk:
Je kunt niet pinnen, dus contant betalen alsjeblieft.
Breng een doos of tas mee om je spullen mee naar huis te nemen.
We hopen dat je komt! We kijken al naar je uit! Tot 24 april.

Groetjes van de knutselbijtjes van het Bijenpaviljoen.
Paula, Mathilde & Daniëlle.