Koninginnenteeltdag 2013

geplaatst in: Evenementen | 0

De Koninginnenteeltdag vindt dit jaar plaats op 26 januari 2013 in Austerlitz. (U.) in het  Dorpshuis, Schooldwarsweg 19, 3711 BM Austerlitz. Dus niet meer in het vertrouwde Wentgebouw op het Universiteitsterrein van Utrecht.

Het programma begint om 10.00 uur en de sluiting is om ca. 15.00 uur.

Deze dag zal in het teken staan van de georganiseerde teelt van koninginnen en de mogelijkheden die de ´kleine´imker heeft. Een programma zowel voor imkers die met de teelt willen beginnen als voor de doorgewinterde telers.

  • Dalibor Titera uit Tjechië zal spreken over het opzetten van darrenvolken. Titera is hoofd onderzoek van het Bijeninstituut in Dol in Tsjechië.
    De titel van zijn inleiding is:  “30 Jahre Erfahrungen mit der Aufzucht und Haltung von Drohnen am Bieneninstitut in Dol.”
  • Willem de Jong uit Lisse zal zijn ervaringen over de teelt van koninginnen met het Jenter-raam met ons delen.
  • Jos van den Heuvel, uit het Brabantse Neerkant, heeft jarenlang ervaring met selectie, teelt van koninginnen en bevruchting door KI. Hij zal spreken over zijn toepassing van KI bij de teelt.
  • Marie José Duchateau zal in gaan op de ontwikkelingen bij de carnica-teelt op Schiermonnikoog en Vlieland en Pim Brascamp, coördinator van Beebreed in Nederland,  over de te gebruiken darrenvolken.

De kosten voor deze dag bedragen € 15,- inclusief lunch, te voldoen aan de zaal.
Aanmelding voor 23 januari (i.v.m. het bestellen van het lunchpakket) bij

Jan Dommerholt:
0573-281650, dommerholt@planet.nl

Marga Canters (Bijenhuis),
0317- 422422, redactie@bijenhouders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *