Natuurmarkt Helmond

geplaatst in: Evenementen | 0

In stadswandelpark de Warande is het altijd goed toeven, maar op ZONDAG 2 JUNI is het extra leuk om er naartoe te gaan. Dan vindt hier van 12.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond plaats. In bijna 50 kramen geven organisaties en verenigingen demonstraties en voorlichting op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op het hele gezin! Deze markt, met ieder jaar vertrouwde en nieuwe deelnemers, biedt de nodige doe-activiteiten en interactie met het publiek, zodat je je geen moment hoeft te vervelen. De Natuurmarkt met zijn gevarieerde activiteiten is niet-commercieel van opzet en daarmee uniek in haar opzet. De toegang is GRATIS.

Divers

Tijdens de Natuurmarkt Helmond, georganiseerd door de Imkersvereniging Helmond e.o. en Stichting Duurzaam Helmond, komt de natuur in al haar aspecten aan bod. Er zijn demonstratiekasten met bijen, je kunt zien hoe een bijenkorf en kunstraten worden gemaakt en natuurlijk kun je honing proeven. Maar er is veel meer te zien en beleven. Zo is er iemand die van afvalhout schitterende dingen weet te maken en kun je bij het Natuurkanaal kijken wat er allemaal live in de natuur gebeurt. Ook het thermolab zal aanwezig zijn: zij demonstreren hoe mens en dier hun lichaamstemperatuur regelen.

Verder kun je deelnemen aan een speurtocht, wandeltochten met het IVN, staan er microscopen klaar om te kijken naar de kleine wereld en kun je alles te weten komen over wat kruiden voor je kunnen doen. Ook is er volop informatie over zaden van wilde planten en vele natuurproducten zoals propolis (bijenbalsem), stuifmeelkorrels en koninginnegelei.

Kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er huifkartochten door De Warande en worden er pannenkoeken gebakken. Kinderen kunnen ook zelf actief bezig zijn met bijvoorbeeld het rollen van kaarsjes, het vlechten van boompjes van wilgentenen of het maken van vogelnestkastjes. Daarnaast kunnen de allerkleinsten zich laten schminken.

Locatie

De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom De Bijenhal in stadswandelpark De Warande. (GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle-Rixtelseweg.

De Natuurmarkt is ook heel goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen van 12.00 tot 14.00 uur, het slaan van een balletje op de midgetgolfbaan, of met een bezoekje aan het dierenpark. Ook is er in de Warande een gezellig restaurant gevestigd. Al met al voldoende mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken!!

Wilt u een indruk krijgen van eerder gehouden Natuurmarkten in Helmond, dan kan dat via de website www.imkersvereniginghelmond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *