Nieuw bestuurslid: Serv Crutzen

geplaatst in: Mergelland, Vereniging | 0

Beste imkers,

Tijdens de laatst gehouden AVL, op 14 maart jl. hebben de aanwezige leden 2 nieuwe bestuursleden mogen begroeten. Jef Vleugels en Fer Hendricks werden bedankt voor hun tomeloze inzet van vele jaren voor de
vereniging, waarna de voorzitter Paula Engels en ondergetekende voordroeg voor de vacante functies.

Even voorstellen.

Mijn naam is Serv Crutzen, 52 jaar oud, getrouwd en vader van twee volwassen dochters. Ik ben woonachtig in Hellebroek, Nuth. Na de middelbare opleiding aan de land- en tuinbouwschool te Heerlen ben ik, door de economische malaise op dat moment, niet in de groene maar in de grafische sector terechtgekomen. Ik heb 28 jaar met veel plezier bij het Limburgs Dagblad in Heerlen mogen werken en in de vrije uren in tuinen van familie en vrienden.

Beroep.

In 2007 heb ik besloten om dat te gaan doen wat ik al altijd wilde doen: samenwerken met de natuur. Als zelfstandig ondernemer voer ik een hoveniersbedrijf in Nuth:

Hortens hovenier tuinaanleg en -onderhoud.

Een mooi project waar ik mij op dit moment in mijn vrije uren mee bezig houd, is de inrichting van een permacultuur tuin bij restaurant Thull in Schinnen: van een grasweide naar een groente / fruit tuin die we dit voorjaar in productie gaan nemen. Een van mijn volken maakt inmiddels onderdeel uit van het geheel aldaar.

Imker.

Eind 2011 hoorde Piet Smeets, ook lid van Mergelland, op zaterdagmorgen een oproep van Fer Hendricks bij L1 m.b.t. een cursus bijenhouden/imkeren. Samen met Piet ben ik aan de cursus begonnen en met veel plezier hebben we deze gevolgd. Inmiddels zijn we met de vervolgcursus bezig en hebben we veel mooie mensen mogen ontmoeten, die zich vol overgave aan deze hobby wijden. Mij deed dit denken aan de tijd dat ik op jonge leeftijd, opgroeiend in Ubachsberg, achter de rug van Wiel Steegmans meehielp aan zijn bijenstand. Ook Wiel was een gerespecteerd lid van onze vereniging. Als je eenmaal met dit bijenvirus en het enthousiasme van mentoren en imkers in aanraking bent gekomen, merk je dat je in een fascinerende ontdekkingsreis terechtkomt, die je meevoert naar MEER.

Bestuur.

Bestuurlijke functies heb ik nooit geambieerd. Toen Hub Maar mij enkele weken geleden belde en mij vroeg om zitting te nemen binnen het bestuur, heb ik er gek genoeg niet lang over hoeven na te denken en toegezegd. Ik stap dan ook met een frisse blik het bestuur binnen en hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren daar waar nodig en bij te dragen aan een gezonde en actieve Imkervereniging Mergelland.

Met een vriendelijke imkergroet,

Serv Crutzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *