Programma NBV Studiedag Maastricht

geplaatst in: Evenementen | 0

Pia Aumeier is een deskundige van formaat. Zij spreekt tijdens deze studiedag over vitale bijen en gezonde imkers. In haar tweede lezing gaat ze in op de stelling: Geen verlies meer van bijenvolken door een eenvoudige bedrijfsmethode.

Dr. Pia Aumeier is verbonden aan de Ruhr- Universiteit van Bochum. Zij wordt wel de ‘bijen-luisteraar’ genoemd. Dag in, dag uit is ze druk met de insecten en laat geïnteresseerden zien hoe men zonder angst met bijen om kan gaan. Bij haar wetenschappelijk werk aan de universiteit in de Afdeling Gedragsbiologie en Didactiek oogst ze lekkere honing, die in de universiteitsshop verkocht wordt.

 

Workshops

In het middagprogramma kunnen de deelnemers aan de studiedagen met elkaar in discussie tijdens diverse workshops. Mark Pluijmen discussieert met u over maatschappelijk verantwoord ondernemen door een bijenvolk op het bedrijf te plaatsen. Stephan Gross heeft het met u over de Renson methode in relatie tot bezetting van standen. Harrie Crombag neemt u mee in de wereld van Apitherapie. Robert Cox gaat met zijn gehoor natuurlijk imkeren.

Locatie

21 november 2015

Buitenplaats Vaeshartelt, Weert 9, 6222 PG Maastricht

Aanvang: 10 uur, zaal open vanaf 9 uur.

[button color=green url=http://www.bijenhouders.nl/studiedagen#aanmelden target=blank]Aanmelden[/button]